Pazartesi

Yasaklara son!


Ankara'da pankart, İstanbul'da davul gibi saçma sapan yasakların olduğunu araştırdık. Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda pankart asmak yasak. Tribünlerin dili Ankara'da kesiliyor adeta. Bu yasak Ankara bürokratik bir şehir diye mi bilinmez ama zaten stadyum müdürlükleri+emniyet birimleri tarafından kontrol edilen pankartların yasaklanması için muhakkak bir çare bulunmalı..

İstanbul'un 3 büyüklerinden deplasmana gelenler içinde davul yasağı var. Beşiktaş taraftarı Kadıköy'e, Fenerbahçe taraftarı Ali Sami Yen'e davul getiremiyor, getirsede içeriye sokamıyor. Aynı şekilde Galatasaray tribünleride..

Davul, pankart gibi unsurlar tribünler için son derece önemlidir. Dışarıdan bakıldığında göze hoş gelir. Tribünler güzel olsun kavga olmasın diyenlerinde bu yasaklara bir çözüm bulması gerekir. Bu yasaklara zimmetleme yoluyla bir çözüm bulunabilir aslında. "Davul ve tokmak getirdim; buda kimliğim, tribünler için gerekirse kendimi feda ederim" zihniyetiyle bu yasağa bir çözüm bulunabilir aslında.. En sonunda böylede düşündürdüler adama ya helal olsun..